ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΥΒΑΡΑΚΗ

ΞΥΓΑΛΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

Το Ξύγαλο Σητείας είναι τυροκομικό προϊόν, από κατσικίσιο, αιγοπρόβειο ή και πρόβειο γάλα, με χρώμα λευκό, χωρίς σχήμα, με αλοιφώδη ή/και κοκκώδη υφή και δροσερή, υπόξινη, ελαφρώς αλμυρή γεύση και ευχάριστο χαρακτηριστικό άρωμα. Αποτελεί ένα θεσπέσιο παραδοσιακό έδεσμα το οποίο έχει αναγνωριστεί και προτείνεται από πολλούς Έλληνες και ξένους γαστρονόμους. Συγκεκριμένα ο Ηλίας Μαμαλάκης περιγράφει το Ξύγαλο Σητεία σαν «ένα τυράκι αλοιφώδης υφής που παρασκευάζεται αποκλειστικά στη Σητεία, με πλούσια γεύση, ξινούτσικη και φρέσκια».
Σερβίρεται σκέτο σαν ορεκτικό αλλά συνοδεύει εξαιρετικά και πάρα πολλά άλλα φαγητά όπως… ντολμαδάκια, γεμιστά, πατάτες τηγανιτές, ντάκο κ.α. Φημίζεται ότι κάνει καλό στην πέψη καθώς η μικροχλωρίδα που έχει ισχυροποιεί τον ανθρώπινο οργανισμό.

  • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ
  • ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΥΒΑΡΑΚΗ
  • ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΣΙΘΙ
  • ΤΥΠΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟ ΒΑΡΟΣ
  • ΒΑΡΟΣ 290γρ. - 1.100γρ.
ΞΥΓΑΛΟ ΣΗΤΕΙΑΣ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΦETA Π.O.Π. MONEMBAΣIAΣ ΣΕ ΞΥΛΙΝΟ BAPEΛI
ΖΥΓΙΖΟΜΕΝΟ

ΦETA Π.O.Π. MONEMBAΣIAΣ ΣΕ ΞΥΛΙΝΟ BAPEΛI

ΗΜΙΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΤΟΣΤ ΠΛΗΡΕΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΟ
ΖΥΓΙΖΟΜΕΝΟ

ΗΜΙΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΤΟΣΤ ΠΛΗΡΕΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΟ

ΗΜΙΑΠΟΒΟΥΤΗΡΩΜΕΝΟ ΤΥΡΙ ΤΟΣΤ ΤΥΡΟΚΟΜΙΟ
ΖΥΓΙΖΟΜΕΝΟ

ΗΜΙΑΠΟΒΟΥΤΗΡΩΜΕΝΟ ΤΥΡΙ ΤΟΣΤ ΤΥΡΟΚΟΜΙΟ