ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ

ΦΟΡΜΑΕΛΑ ΑΡΑΧΩΒΑΣ

Είναι ένα γευστικότατο ωχροκίτρινο τυρί, με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης, που παράγεται από γιδοπρόβατα που βόσκουν στον Παρνασσό. Το ιδιαίτερο κυλινδρικό της σχήμα το παίρνει από τα πλεκτά καλαθάκια από ξύλο λυγαριάς, στα οποία τοποθετείται για την ωρίμανσή της, σχηματίζοντας μια σκληρή φυσική κρούστα. Έχει ελαστική υφή, γεύση μέτρια αλμυρή και πικάντικη επίγευση που όμως αναδεικνύεται όταν είναι ψημένη. Στη σχάρα μπορεί θαυμάσια να συνοδεύσει εκλεκτό κόκκινο κρασί ή αν την προτιμήσουμε τηγανιτή ταιριάζει με τσίπουρο, ούζο και λευκά ελαφριά κρασιά.

  • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ
  • ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ
  • ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΡΑΧΩΒΑ
  • ΤΥΠΟΣ ΖΥΓΙΖΟΜΕΝΟ
  • ΒΑΡΟΣ 500γρ.
ΦΟΡΜΑΕΛΑ ΑΡΑΧΩΒΑΣ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΦETA Π.O.Π. MONEMBAΣIAΣ ΣΕ ΞΥΛΙΝΟ BAPEΛI
ΖΥΓΙΖΟΜΕΝΟ

ΦETA Π.O.Π. MONEMBAΣIAΣ ΣΕ ΞΥΛΙΝΟ BAPEΛI

ΗΜΙΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΤΟΣΤ ΠΛΗΡΕΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΟ
ΖΥΓΙΖΟΜΕΝΟ

ΗΜΙΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΤΟΣΤ ΠΛΗΡΕΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΟ

ΗΜΙΑΠΟΒΟΥΤΗΡΩΜΕΝΟ ΤΥΡΙ ΤΟΣΤ ΤΥΡΟΚΟΜΙΟ
ΖΥΓΙΖΟΜΕΝΟ

ΗΜΙΑΠΟΒΟΥΤΗΡΩΜΕΝΟ ΤΥΡΙ ΤΟΣΤ ΤΥΡΟΚΟΜΙΟ