ΜΑΣΤΕΛΟ ΧΙΟΥ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ
Το Μαστέλο® είναι ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα της Χίου. Όσοι το αγαπούν το αναζητούν επίμονα με το όνομα ‘μαστέλο’ αλλά το αγελαδινό αυτό τυράκι επισήμως ανήκει στην κατηγορία των μαλακών τυριών.
Το μαλακό τυρί Μαστέλο® από αγελαδινό γάλα είναι το πιο περιζήτητο και το πιο αγαπητό. Είναι νοστιμότατο ωμό αλλά, ολοκληρώνεται γευστικά ψημένο στη σχάρα. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει επισκέπτης που να μην έχει γευτεί στις ταβέρνες και στα εστιατόρια της Χίου Μαστέλο® ψητό στα κάρβουνα.Λόγω της σύστασής του, το μαλακό τυρί Μαστέλο® όταν ψήνεται στη σχάρα, αναδύει τη γαλατένια γεύση του που το χαρακτηρίζει. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι δε λιώνει, αποκτώντας μαστιχωτή υφή χωρίς να χάνει το σχήμα του. Ψήνεται εύκολα και γρήγορα σε σχάρα ή αντικολλητικό τηγάνι.Μαστέλο® είναι η εμπορική ονομασία του τυριού (που φτιάχτηκε πρώτη φορά το 1994 από τον Κ. Τουμάζο στη Χίο) και όχι ο τύπος του.
- ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ
- ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΜΑΣΤΕΛΟ®
- ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΙΟΣ
- ΤΥΠΟΣ ΖΥΓΙΖΟΜΕΝΟ
- ΒΑΡΟΣ 400γρ. - 600γρ.